BAGGRUND OG IDÈ

Veteranfonden er et privat initiativ med det formål at støtte danske veteraner og deres pårørende det vil sige udsendte til krigs- og katastrofeområder på vegne af Danmark. Det omfatter ansatte og tidligere ansatte fra Forsvaret, Beredskabsstyrelsen, Politi, ministerier, styrelser og tilsvarende organisationer.

En af Veteranfondens aktiviter er afvikling af en-dags festivaler under navnet ENGAGE. Det er på sigt tanken, at det skal være landsdækkende. ENGAGE skal drives som en professionel forretning, som ønsker at involvere så mange veteraner som muligt. Alle er velkomne til festivalerne, hvor veteraner kan få en gratis billet. ENGAGE skaber rammerne for en god dag, hvor veteraner og ikke-veteraner kan mødes under uformelle og hyggelige rammer.

Veteranfonden arbejder for at blive en stærk privat organisation der kan arbejde professionelt med at forbedre vilkårene for danske veteraner og fungere som et supplement til den indsats der ydes fra statens side.

IDEMANDEN BAG

Jeppe Michael Jensen er ophavsmand og initiativtager til projektet. Jeppe er fra 1972 og selv veteran fra Balkan. Han blev såret ved et angreb på hans konvoj i Bosnien Hercegovina i 1993, hvor flere af hans kollegaer blev dræbt. Sidenhen har Jeppe haft en karriere i det civile som jurist, iværksætter og direktør. Bl.a. har han gennem 13 år etableret udviklet virksomheden Billetlugen A/S.

Udover Jeppe er en række personer fra Forsvaret, medie- og kulturverdenen involveret i et advisory board.

ADVISORY BOARD

 

Carsten Lassen: Specialisterne, CEO. Tidl. direktør for Copenhagen Jazzfestival og spillestedet Jazzhouse

Christian Herskind: Brigadegeneral (R), Næstformand for Soldaterlegatet og Mars og Merkur, og Advokat

Christian Jensen: Ansvarshavende redaktør, dagbladet Politiken

Jette Albinus: Brigadegeneral og stabschef i Hjemmeværnskommandoen

Jens Romundstad: Veteran og HR-Direktør i Coop

Kristian Riis: Direktør Volcano ApS, musiker i bandet Nephew samt involveret i en række festivaler i ind- og udland som bestyrelsesmedlem og rådgiver

Magnus Reetofte: Kommunikationschef det Kongelige Teater, tidl. Administrerende direktør af spillestedet VEGA

Martin Bøge Mikkelsen: Bestyrelsesformand & medlem af Interforce, Region Hovedstaden.

Per Ludvigsen: Senior Advisor hos Struensee & Co, Generalløjtnant og tidl. Viceforsvarschef

Peter M. Andersen: Advokat, Oberstløjtnant (R) og Formand for foreningen Folk og Sikkerhed

Ronnie Hansen: Direktør i Burson-Marsteller Sport

Susanne Lund: Oberst og Chef for kommunikationsafdelingen og talsperson i Forsvarskommandoen

Tobias Kippenberger: Direktør Tikkio Danmark, musiker som solist og i bandet The Floor Is Made Of Lava, tidl. økonomisk rådgiver i musikbranchen

Tue Hækkerup: Tidl. medlem af Borgerrepræsentationen, Kbh. Kommune, tidl. Institutleder PH Metropol, og Kaptajn

Veteranfonden drives som en frivillig forening i forbindelse med afviklingen af ENAGE 2018 vil ca. 400 frivillige være involveret. I det daglige drives Veteranfonden af en håndfuld frivillige ildsjæle.

da_DKDanish