ENGAGE FESTIVAL

BAGGRUNDEN

ENGAGE Festival blev afholdt første gang i 2017, efter ide fra veteran, Jeppe Michael Jensen. Ved markeringen af 20 året for deres udsendelse til Bosnien, hvor Jeppe selv blev såret, oplevede han at flere af hans kammerater også savnede forståelse fra samfundet, for det de havde været igennem. Det gav Jeppe lyst til at gøre noget ved det og ideen til en fond og en festival opstod.

FONDEN

I 2016 blev Veteranfonden stiftet, med det formål at støtte danske veteraner og deres pårørende. Det hele drives af ildsjæle, som arbejder professionelt med 4 formål: Anerkendelse, Fælleskab, Oplysning og Indsamling.

Samtidig vil vi gøre det lettere for virksomheder at støtte veteransagen, ved at agere som et professionelt og inkluderende initiativ, for alle.

RESULTATER

De sidste 3 år har vi oplevet en positiv udvikling, med trofast støtte fra flere stærke Allierede, fra både veteranmiljøet, pårørende, politikere fra alle partier og private firmaer.

  • Vi har haft over 15.000 besøgende!
  • Ved alle 3 festivaler har 98% svaret ’Tilfreds’ eller ’Meget tilfreds’ med ENGAGE
  • 1/3 er blevet klogere på veteraner
  • Ca. 50% af gæsterne er veteraner eller pårørende
  • Flere veteraner bruger ENGAGE til at holde reunion. I 2020 forventer vi over 600 Afghanistan-veteraner til en gensynsfest

ØKONOMIEN

Økonomien er blevet bedre og vi oplever en positiv udvikling, som har til formål at gøre os til en selvbærende organisation. Dette ville ikke kunne lade sig gøre uden sponsorer og samarbejdspartnere, som er blevet en del af vores alliance for en bedre veterankultur i Danmark. Vi ønsker at opbygge et stærkt forhold til vores allierede og give dem mulighed for at være en del af fælleskabet omkring ENGAGE.

ENGAGE 2020

Efter 3 års hårdt arbejde kan vi nu udvide! Det er vi stolte af, men også meget taknemlige for den støtte vi indtil videre har fået fra vores trofaste støtter. I København stiller Refshaleøens Ejendomsselskab en fantastik festivalplads til rådighed, og i Skive har vi æren af at låne kasernen!

FØLG ENGAGE FESTIVAL!

http://www.engagefestival.dk/

@engagefestivaldk

@engagemusicfestival

da_DKDanish